Vrijdag 4 mei hangt er nieuwe kunst bij de NES. Yvonne Beumer exposeert een aantal van haar schilderijen. Het schilderen van portretten heeft duidelijk haar voorkeur.

Voor meer informatie klik hier.

De ontmoeting met .... ging dit maal over (historische) mondharmonica's:

DSC01655

 

Voor meer foto's, in NES in BEELD, klik hier.

 

Nieuw feature!!!

Op NES in BEELD kunnen ook filmpjes geplaatst worden!

Kijk bij concert 8 december 2018!

 

Voor alle foto's van het toernooi met sociëteit Apeldoorn april 2018 in NES in BEELD; klik hier.

 

DSC04574

Bedrijfs bezoek 12 april L&M

Op donderdagmiddag 12 april vertokken we met 30 mensen in de bus richting Doetinchem voor een bezoek aan het bedrijf Life & Mobility.1.5 jaar geleden heeft de tafel economie contact gehad met de toenmalig ceo Henk Potappel. Hij reist ook mee in de bus en zal deze middag als gastheer optreden.
We worden ontvangen met koffie, thee en lekkers en daarna krijgt Henk Potappel het woord. Het bedrijf is in 1952 opgericht in Silvolde onder de naam Revab. Sinds 2009 zijn ze in Doetinchem gevestigd. Er worden rolstoelen en scootmobiels gemaakt met als doel om gebruikers met meervoudige handicaps een zo groot mogelijke vrijheid te geven. Daarbij is innovatie erg belangrijk! Er wordt gewerkt met een modulair systeem. De onderdelen worden aangeleverd van overal over de wereld en in Doetinchem geassembleerd. Door dit systeem is het bedrijf erg flexibel en kunnen klantspecifieke producten binnen 5 dagen worden gerealiseerd. Ook de rolstoelen die je bij de ingang van bijna ieder ziekenhuis aantreft, worden in dit bedrijf gemaakt.
Mede door dit systeem ligt her verstrekking tussen de 85 en 90 %.
Inmiddels heeft het bedrijf op verschillende locaties vestigingen en zijn ze ook in Duitsland en Frankrijk actief. Er werken ongeveer 150 mensen, waarvan 80 in Doetinchem.
Ook ten aanzien van het personeel is er een eigen visie, ieder mens moet zich onafhankelijk kunnen opstellen en het gevoel van eigenwaarde moet bevorderd worden. 40 % van de medewerkers is vrouw en vooral door hun inzet en betrokkenheid verdienen zij de voorkeur, waarbij deeltijdbanen wel een nadeel zijn.
In drie groepen krijgen we een rondleiding door het bedrijf en zien de verschillende afdelingen, het assembleren van de verschillende producten, de innovatieafdeling, kwaliteitsafdeling, testafdeling en ontwerpafdeling. Overal is het schoon, overzichtelijk en voelt als prettig. Het is bijzonder dat iedereen met zoveel passie spreekt over het bedrijf.
We sluiten af met een drankje, Hans bedankt de inleiders en deelt flessen wijn uit.
Voldaan reizen we met de bus terug naar Epe. Tijdens de terugtocht vertelt Henk Potappel nog iets over zijn carrière. 

 

Top