de nieuwe eper sociëteit

Martin Berger over de Azteken

Martin Berger over de Azteken


wo 25 mei

Gastspreker voor deze middag is dr. Martin Berger, universitair docent aan de Faculteit Archeologie van de Leidse universiteit.
Op 13 augustus 1521 gaf Cuauhtemoc, de laatste Azteekse keizer, zich over aan de Spanjaarden onder leiding van Hernán Cortés. Daarmee kwam er een eind aan het Azteekse rijk, één van de grootste en welvarendste beschavingen in de geschiedenis van de Amerika’s. Om het 500-jarig jubileum van deze gebeurtenis te herdenken, was in Museum Volkenkunde de tentoonstelling ‘AZTEKEN’ te zien. Martin Berger heeft als conservator hieraan meegewerkt. In deze lezing wordt niet alleen dieper ingegaan op de Azteekse beschaving, maar ook hoe een grote internationale tentoonstelling gemaakt wordt. U krijgt een kijkje achter de schermen van deze productie en leert meer over hoe het Azteekse Rijk in elkaar stak. Klik hier voor een uitgebreidere aankondiging.
U kunt zich voor deze lezing aanmelden via kunst.cultuur@nesepe.nl of 06-27307940 (Hans Verberne). Voor leden van de tafel Kunst & Cultuur is de lezing gratis. Andere NES-leden en introducés betalen 5 euro.

Ds. Prins zaal

Volledige kalender bekijken

Scroll naar boven

De NES activiteiten zijn in juni beperkt opgestart. Kijk op de Agenda-pagina van deze site en lees de protocollen!

NES logo