NIEUWS

Kijk voor nieuws uit de bestuursvergaderingen op de pagina BESTUUR

Troubadour Hans Brouwer 8 oktober

Donderdag 8 oktober was de RABO-zaal in het Kulturhus voor een paar uur het domein van Hans Brouwer, zanger van liedjes uit alle windstreken. De ruim 20 leden en niet-leden van de Tafel Muziek zaten in een wijde kring om Hans heen, te luisteren naar zijn vertolking van de Franse chansons van Georges Brassens met als enige begeleiding zijn eigen gitaarspel. Na de pauze bracht Hans mooie teksten van de Vlaamse zanger Miel Cools.

Hans Brouwer

Golfwedstrijd De Veluwse 2 oktober

De weersomstandigheden waren prima en met 16 deelnemers is er weer enthousiast gespeeld. Hoog-Soeren biedt een prachtige omgeving. De greens waren extreem snel en dat heeft menig deelnemer verrast. De scores waren dan ook matig maar dat deed niets af aan het fanatisme waarmee gestreden is. Eerste werd Theo van den Heuvel en daarmee winnaar van de W. van der Vlugt bokaal. Twee en drie waren introducé Hans Pijnenburg en Henk van Wessel. Henk Timmer deed de prijsuitreiking voor de laatste keer, hij gaat het presidium verlaten. Zijn persoonlijke noot in ons bestuur zullen we zeker gaan missen. De dag werd besloten met een heerlijk 2-gangen diner van hoog culinair gehalte. Het was weer genieten! 

Golfwinnaars

Golfdagen 7 en 10 september

6 golfers van De NES speelden op 7 september op de golfbaan Het Rijk van Nunspeet onder fraaie weersomstandigheden. In totaal waren er 27 deelnemers van 6 sociëteiten. Dit jaar lukte het niet om de beker mee naar huis te nemen, we werden heel eervol tweede. Vermeldenswaard is de gedeelde derde plaats van ons lid Henk van Wessel in het individuele klassement.
Op 10 september genoten we van een hele mooie golfdag op de course van Anderstein in Maarsbergen. Een prachtig landgoed met monumentale gebouwen, fraaie natuur met vennen, bloeiende heide en grazende koeien en schapen. Met 21 leden van onze Tafel streden we om de Europacup. Het is een uitdagende, moeilijke en lange baan. Johan Schuring won de cup. Op de tweede en derde plaats eindigden Henk Zevenbergen en At Zeilstra. Henk Tang won de neary. Na de golf was er een gezellige nazit op het zonnige terras en afsluitend genoten we van een goed verzorgd diner. Een golfdag met gouden randje!

Golfdagen 7 en 10 september

Op de foto van links naar rechts: Henk Tang, At Zeilstra, Johan Schuring en Henk Zevenbergen.

Fietsen naar Teuge 27 augustus

Onder regie van de Tafel Reizen & Natuur stapten de fietsers op 27 augustus weer op bij het Kulturhus. Met 11 personen werd het een prachtige fietstocht. Via de spoorbaan en de Wetering naar Teuge, waar men neerstreek bij Take Off. Vanaf het terras konden de parachutisten en vliegtuigjes uitstekend worden gevolgd. Het ‘fietsseizoen’ loopt naar het einde. Op 24 september en 29 oktober staan de laatste trips voor dit seizoen gepland. U bent van harte welkom!

Fietsgroep Reizen & Natuur

Harpmuziek bij de Veldhoeve 20 augustus

Op 20 Augustus organiseerde de Tafel Muziek haar eerste bijeenkomst van dit jaar. Een goed verzorgde High Tea bij restaurant de Veldhoeve werd opgeluisterd met prachtige harpmuziek, gespeeld door Regina Ederveen.
23 Mensen hebben op gepaste afstand van elkaar genoten van de hernieuwde sociale contacten en de heerlijke ambiance. Wij kijken alweer uit naar een volgende bijeenkomst, die op de agenda staat voor 8 oktober.

Veldhoeve harpmuziek

Champagne en kokoskoek 14 augustus

Vrijdagmiddag 14 augustus kwamen leden van de Tafel Huiskamerbridge bijeen in de tuin van Sylvia Sa om elkaar na een half jaar weer eens te ontmoeten. Ieder bracht iets te drinken of te eten mee: champagne, kokoskoek en zelfs een koud komkommer-mintsoepje was erbij, lekker allemaal! Hoewel er meerdere ontmoetingsplekken zijn in de tuin bleef men toch vooral rond de cateringsplaats bij elkaar in de buurt. Wegens verwacht onweer was de begintijd een uur vervroegd maar de buien trokken voorbij. Eenieder was blij elkaar weer te spreken en het was, zoals de foto’s tonen, een zeer geanimeerde bijeenkomst, zeker voor herhaling vatbaar!

Tafel Huiskamerbridge

Fietsen in de natuur 30 juli

Met mooi zonnig weer en nauwelijks wind hebben 10 actieve Nessers de fietstocht gemaakt rond het schietkamp van defensie. Natuurlijk eerst over “de Knobbel” via ‘t Harde naar Oldebroek en dan ‘t Loo. Een natuurrijke groene route met een gezellige stop op het terras van Landal Landgoed ’t Loo met uitzicht op de zwemmers in het meertje van dit landgoed. Via Wezep terug, langs Heerderstrand, de voorzichtig in bloei komende heide op de Renderklippen en vervolgens weer naar Epe. Bijna 40 kilometer met één van de dames op een driewieler. Haar eerste grote tocht en we wensen haar en de overige deelnemers toe dat er nog veel mogen volgen.

Fietsclub Reizen & Natuur

Bezoek kasteel Cannenburch 28 juli

26 NES-leden werden verwelkomd door Maarten en Desiree, de uitbaters van ‘Maarten in ‘t Koetshuis’. Na een kopje koffie of thee werd de lunch geserveerd: een broodje zalm of tonijn, een broodje geitenbrie of ossenworst. Daarna ging men in twee groepen op pad met twee enthousiaste gidsen. Langs het Kersendijkje, even stil staan bij de watermolen. En toen door het hek het kasteelpark in voor een mooie wandeling met veel uitleg door de gidsen. Vervolgens hebben velen nog de goed onderhouden moestuin achter het koetshuis bezocht.  Zon, een windje en goede zin completeerden een mooi en gezellig uitje van de Tafel Reizen en Natuur. Klik hier voor de gemaakte foto’s.

Bezoek Cannenburgh

Levenskunst in de tuin 15 en 22 juli

Omdat er bij de NES-Levenskunstgroep behoefte bestond om elkaar na zo lange tijd weer eens te ontmoeten werd er op woensdagmiddag 15 juli een Levenskunst-Ontmoeting georganiseerd in de tuin van Sylvia Sa-Smeenk. Ieder bracht iets mee om te nuttigen, van drank tot allerlei lekkere knabbels en hapjes. Een week later op 22 juli tijdens de Levenskunst-Thee-Ontmoeting kwamen er nog enkele andere Levenskunstenaars bijeen in de tuin. Diverse zitjes, verspreid in de tuin, hielden rekening met de anderhalve meter-regel. Het werd een zonnig en zeer gezellig samenkomen! Klik hier voor de gemaakte foto’s.

Levenskunst in de tuin

Geslaagde golfdag 13 juli

21 NES golfers genoten bij prachtig weer van de fraaie open baan met enkele verrassende holes bij Harderwold, GOLF4ALL. Corona-regels en attent zijn bij de eikenbomen met de eikenprocessierups vormden geen belemmeringen om er een heerlijke dag van te maken. De winnaar bij de dames was dit keer Lennie Tiessens. Bij de heren waren er drie toppers: Hans van ’t Kruijs, Eric van Hoorn en Harry Belt. De allerbeste score was van Hans van ’t Kruijs, hij ging (niet voor het eerst) met de Willem van der Vlugt-bokaal naar huis. Een geslaagde dag die werd afgesloten in de avondzon op het terras met een simpele, doch voedzame maaltijd en een drankje.

Golftoernooi

Bezoek Roode Hoeve 30 juni

Op 30 juni bezochten 18 leden van de Tafel Reizen & Natuur de prachtige tuinen van de Roode Hoeve in Nijbroek. Dat was genieten! Het was gezellig en het weer tijdens het tuinbezoek was goed. Herman Snoek maakte de foto’s die via een klik op deze link bekeken kunnen worden. Dankzij de grote belangstelling volgde er een tweede bezoek op 2 juli.

Scroll naar top

De NES activiteiten zijn in juni beperkt opgestart. Kijk op de Agenda-pagina van deze site en lees de protocollen!

NES logo