Woensdagmiddag 1 maart gaf Dr. Ir. Inge Brouwer een lezing over het onderwerp gezonde voeding. Ze vertelde dat overal op de wereld malnutrition voorkomt. Voeding is niet eerlijk verdeeld, ook niet binnen een land. Slechte en/of ondervoeding is de belangrijkste oorzaak van sterfte wereldwijd. De Wereld Gezonheidsorganisatie (WHO) adviseert dagelijks: 400 g fruit en groenten, peulvruchten, noten, volkorengranen, min. 25 g vezels/dag, beperking van suikers, verzadigde vetten en zout (max. 5 g/dag), geen bewerkte vleessoorten en minder dan 500 g rood vlees/week. In arme landen is er vaak teveel energie uit bewerkte granen, bijv. rijst. En te weinig van duurdere producten zoals noten, fruit, groenten, zaden en peulvruchten. Het is daar ook lastig om de voeding volwaardig te krijgen zonder dierlijke producten. Hoe ziet ons etensbordje er over 10 jaar uit? Inge denkt: minder vlees en meer groenten en fruit. Er was een goede opkomst en een geïnteresseerd publiek.