Tafel Golf, verslag
Op 18 september zou door 16 leden om de “Willem van der Vlugt” bokaal gestreden worden op de golfbaan van Lauswolt. Een genot om daar te spelen, hoewel de weersvoorspellingen niet zo gunstig waren. Wie schetst echter onze verbazing toen er op de parkeerplaats een bordje met “GOLFBAAN GESLOTEN” hing. ’s Morgens vroeg had het zo heftig geregend dat spelen onmogelijk bleek.
Gelukkig was het restaurant open. Bij de koffie werd door Henk Timmer en Fokko Andringa inventief en naarstig naar mogelijkheden gezocht op andere banen. Gaasterland en Havelte vielen af, maar in Zwolle bleek er ruimte te zijn.
Ook daar had de regen zijn weerslag op ons spel. De baan was nat en de tocht was lang. Onze wedstrijdleiding verwachtte stilzwijgend dat de 30 stablefordpunten niet gehaald zouden worden. Toch bleek Zwolle een goede keuze met een voortreffelijke maaltijd na afloop.
De “neary” bij de heren werd niet uitgereikt; niemand had de green bereikt. De longest drive ging naar ons nieuwe lid Gert van Dorsten. Bij de dames eiste Janneke Goldberg deze beide prijzen op: kwaliteit!
De beker mocht ik ( tot mijn verbazing) in ontvangst nemen met 28 punten. Al met al geslaagd dus.
Besloten is dat ik deze in mei 2018 in Lauswolt moet verdedigen.......
Henk van Wessel

Top