De tafel economie organiseerde op vrijdagmiddag 13 oktober “een ontmoeting met....” Als lokale ondernemer was Bas Kroese van Kroese Wijnkoperij in Epe uitgenodigd om zijn bedrijf en producten nader toe te lichten.

Een jongeman die vol passie en snelheid sprak over z’n vak. Soms lag het tempo wat te hoog voor onze leeftijd.
Aanvankelijk wilde hij niet bij z’n ouders in de zaak komen en koos een andere richting, maar inmiddels is hij een volwaardig en volleerd wijn in- en verkoper. Daarvoor heeft hij diverse wijncursussen gevolgd.
Leuke weetjes, zoals de druiven die langs de moezel groeien, krijgen dankzij de steile hellingen dubbele zon door de weerkaatsing van het water. Hoe noordelijker de wijnbouw hoe minder rode wijn, de nieuwe landen die oude rassen uit Europa hebben geïmporteerd en van een nieuwe naam voorzien hebben, cabernet heet daar carmenere.
Ook vertelde hij in ’t kort over de wijnbereiding. Hans Tromp moest hem af en toe afremmen als hij te lang en enthousiast bleef praten.
Er waren ongeveer 50 leden aanwezig die na de lezing genoten van een uitgebreide wijnproeverij met heerlijke zoutjes en stukjes kaas.
Het was een zeer geanimeerde bijeenkomst!

 

Voor meer info over de Tafel Economie en "rest" programma 2017 klik hier.

Top