Op 16 november werd door de niet meer bestaande Kommissie Bijzondere Aktiviteiten een filmavond georganiseerd en zo’n dikke 40 bezoekers konden worden welkom geheten.

Geboeid werd gekeken naar de film ‘Tous Ensemble’, waarin een vijftal ouderen, die elkaar al ruim veertig jaar kennen, besluiten niet naar het bejaardenhuis te gaan, maar daarentegen samen te gaan wonen.

Op zich een goed idee, maar als het vijftal 24 uur per dag en 7 dagen in de week met elkaar moet optrekken, komen irritaties over ieders gedrag en zaken die al lang vergeten leken te zijn weer naar boven drijven en veroorzaken de nodige spanning.

Lang vergeten en nooit genoemde buitenechtelijke escapades uit relatief lang vervlogen tijden met de enige vrijgezel uit het gezelschap worden weer opgerakeld en dreigen het geheel uiteen te doen spatten. Gelukkig wordt dit alles letterlijk en figuurlijk met de mantel der liefde en vooral ook vriendschap bedekt.

De eeuwig jonge Jane Fonda (althans in de TV-reklame voor een huid verjongende crème) speelt een glansrol wanneer zij in haar rol van Jeanne samen met de jonge student Dirk de hond uitlaat en zij tijdens die wandelingen flirterig maar diepgaand het leven in alle facetten bespreken.

Helaas overlijdt Jeanne al snel, haar dementerende echtgenoot is ten einde raad en blijft zoeken naar waar zijn vrouw is gebleven. In die zin is het einde van de film heel mooi wanneer de drie vrienden tezamen met de zoekende echtgenoot haar naam roepend aan de einder verdwijnen.

Uiteindelijk heeft de ware vriendschap het gewonnen van alle irritaties en wederzijdse onhebbelijkheden…..

 

 

Top