de nieuwe eper sociëteit

Tafel economie

Waar houden we ons mee bezig?

Economie is de wetenschap die zich bezig houdt met het bestuderen van de mens in zijn streven naar welvaart. Dagelijks zijn we allen betrokken bij veel economische processen, omdat in bijna al onze handelingen een economisch aspect aanwezig is. We onderscheiden theoretische en praktische economie. We zullen ons met het laatste bezig houden.

Activiteiten van de Tafel Economie

Aan de orde komen: lokale, nationale en internationale aspecten van de economische vraagstukken. Maar ook ontwikkelingen op de financiële beurzen. Inleidingen van gastsprekers, discussies en bedrijfsbezoeken behoren tot de belangrijkste activiteiten van de Tafel Economie.

Bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken

Bijeenkomsten van de Tafel Economie vinden in de regel plaats op de donderdagavond, aanvang 20 uur, inloop 19:30 uur.

Daarnaast worden bedrijfsbezoeken afgelegd, om bedrijven in onze regio en daarbuiten beter te leren kennen.

Bezoek Papenburg
Bezoek scheepswerf Papenburg 2019

Presidium Tafel Economie

Hans Tromp, voorzitter, telefoon 06-20737460,

Riet Alderkamp, Mariet Reijnders en Tonny Tuitert.

Het mailadres van de Tafel is economie@nesepe.nl

Activiteiten 2023

Verbetering voedselsystemen

Als laatste spreker binnen het thema voedselzekerheid heeft mevrouw dr. ir. Inge Brouwer van de WUR op 1 maart voor ons een lezing gehouden. Zij is actief als voedingsonderzoeker. Daarnaast heeft zij sinds 2017 de leiding over een internationaal onderzoeksprogramma. Dat richt zich op het verbeteren van voedselsystemen in Afrika en Azië om de bevolking in staat te stellen gezond te eten.

Bezoek Van der Most in Heerde

Op woensdagmorgen 19 april zijn we welkom bij Koninklijke Van der Most in Heerde. Bij deze excursie gaan we een kijkje nemen in dit mooie allround grafisch familiebedrijf. Na de ontvangst is er een introductie door de directie en aansluitend zal er een rondleiding zijn.

EXCURSIE BRONKHORST HIGH-TECH B.V. IN RUURLO

Deze excursie is op 6 juli ’s middags gepland. Bronkhorst is een wereldwijde speler op het gebied van flow oplossingen met een uitgebreid pakket aan flowmeters en klantspecifieke flow systemen. Deze instrumenten worden toegepast in laboratoria van onderzoeksinstituten, in de machinebouw (OEM-ers) en in industriële toepassingen. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van Mass Flow Meter/Mass Flow Controller technologie voor gassen en vloeistoffen, drukregelaars en verdampingssystemen. Circa 460 medewerkers zijn werkzaam op het hoofdkantoor in Ruurlo. Het bedrijf heeft distributeurs in meer dan 30 landen. De excursie bestaat uit een welkomstwoord door de directeur, een presentatie door de manager Marketing & Sales en rondleidingen in 4 groepen binnen Bronkhorst.

Lezing pensioenen

Op donderdagmiddag 7 september zal de heer Jan Groot Koerkamp een lezing gaan geven over pensioenen het nieuwe pensioenstelsel.

ontmoeting met marie-josée andringa

Tijdens deze Ontmoeting op 24 november doet Marie-Josée een boekje open over de ouderenzorg.

Scroll naar boven

De NES activiteiten zijn in juni beperkt opgestart. Kijk op de Agenda-pagina van deze site en lees de protocollen!

NES logo