de nieuwe eper sociëteit

Tafel muziek

“Goede muziek is muziek die gemakkelijk je oor binnendringt en moeilijk uit je geest te bannen is”

een bijzondere tafel

De Tafel Muziek neemt een bijzondere positie in ten opzichte van de andere Tafels zoals Kunst & Cultuur, Historie, Economie en Reizen & Natuur. Musea, bedrijven, tuinen en dergelijke kun je bezoeken als programmaonderdeel voor deze Tafels, maar deze uitstapjes zijn slechts op zeer beperkte schaal toepasbaar bij ‘Muziek’.

De Tafel Muziek wil met gelijkgestemde leden van de NES de liefde voor de muziek delen. Dat willen we doen door vier tot zes keer per jaar activiteiten te ondernemen op muzikaal gebied.

Het muziekgenre waarop wij ons richten is breed: van jazz tot klassiek, van liedkunst tot opera, van piano tot percussie.

mozart 1000

uitstapjes met de tafel muziek

Voor een excursie zal een extra bijdrage van de leden worden gevraagd. Mocht u een idee hebben voor het bijwonen van een muzikaal optreden door NES-leden van de Tafel Muziek laat het ons via de mail muziek@nesepe.nl weten. 

muziekbijeenkomst 1000

programma 2024

Woensdag 7 februari 2024

Internationale en Nederlandse hits uit de jaren 40-50 met Koos Wolff.
Een muzikale rondreis door de internationale en Nederlandse hits uit de jaren 40-50 van de vorige eeuw. Koos Wolff speelt de liedjes op piano en gitaar. U wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Of te hummen, als u iets herkent. Het themareisje gaat onder meer langs ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn, ‘Blueberry Hill’ van Fats Domino en Nederlandse liedjes als ‘Droomland’. Er is ook ruimte voor verzoeknummers.

Vrijdag 1 maart 2024
Ontmoeting met … de Tafel Muziek.
Wat is uw lievelingsmuziek en waarom? Aan deze vragen willen we tijdens onze Ontmoeting aandacht besteden.

Woensdag 3 april 2024
Lezing over vioolbouw door Herry Lips.
De heer Herry Lips zal ons inwijden in de kunst van de vioolbouw. Bij zijn voordracht laat hij zien wat daar zoal bij komt kijken: onbewerkte stukken hout, gedeeltelijk gebouwde onderdelen en (zelfgemaakte) gereedschappen.

Zaterdag 14 september 2024
Veluws Swing Combo.
Het Veluws Swing Combo bestaat uit vijf musici met verschillende achtergronden. Dat is goed te merken aan het gevarieerde repertoire, dat behalve Dixieland en Swing ook Easy Listening en prachtige Ballads bevat.

Woensdag 6 november
‘Achter de coulissen’. Een theaterwandeling door de wereld van Opera en Ballet. Een gezamenlijke activiteit van de Tafels Muziek en Kunst & Cultuur.
We gaan met de bus naar Amsterdam voor een excursie naar de Nationale Opera en Ballet. Van het maken van pruiken tot de constructie van grote decors. De Nationale Opera en Ballet produceert haar voorstellingen volledig in eigen huis. Tijdens de rondleiding worden de bezoekers meegenomen in de wereld achter de schermen.

Presidium van de Tafel Muziek

Cees Laponder, voorzitter
Marleen Klokman, secretaris
Bart van Vemde, penningmeester

Scroll naar boven

De NES activiteiten zijn in juni beperkt opgestart. Kijk op de Agenda-pagina van deze site en lees de protocollen!

NES logo