TAFEL HUISKAMERBRIDGE

Deze Tafel heeft als doel om haar leden elke vrijdagmiddag om 14.00u. in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en op ongedwongen wijze bezig te zijn met
Huiskamerbridge.

 

Zelfwerkzaamheid en initiatief worden zeer op prijs gesteld.

 

In mei 2008 is de NES-VRIJDAGMIDDAG-HUISKAMER-BRIDGE-GROEP begonnen als

bridge-starters-groep. Inmiddels is deze startersgroep uitgegroeid tot een groep mensen, die het plezierig vindt om middels inloop op bijzonder ongedwongen wijze bezig te zijn met het bridge-spel.

 

Deelname is geschikt voor bridgers met enige kennis, opgedaan tijdens tenminste een bridge-beginnerscursus, aangevuld met bridgers, die hun kennis willen delen.

 

UNIEK CONCEPT:
Je moet er wel tegen kunnen, dat het niet stil is, er tussendoor vragen gesteld worden en antwoorden zelfs door de zogenaamde tegenpartij kunnen worden gegeven...Er is aan het einde van de middag geen rangorde... Het is een zeer ongebruikelijke manier van bridgen...

 

Omdat het een wekelijkse inloopmiddag betreft, wij geen competitie-element kennen en sociale processen een rol gaan spelen als de groeperingsregels niet bij voorbaat vast staan, hebben we met elkaar een werkbaar groeperings-en speelsysteem ontwikkeld:

 

Er worden om 14.00u. kaartjes getrokken met het nummer van de speeltafel.

 

In de oneven maanden trekt men individueel een kaartje en in de even maanden per tweetal.
Hiermee omzeilen we het eventueel wat moeizaam formeren van 4-tallen en het ontstaan van ons-kent-ons-groepjes. De mogelijkheid om met een “vaste” partner te spelen gaat echter niet geheel verloren.

 

Bij het Huiskamerbridgen op deze middag is het sociale aspect het belangrijkst.
Het lot bepaalt; elke week kan men met andere tafelleden kennismaken en een gezellige middag ontwikkelen.

 

Kan er geen 4-tal geformeerd worden, dan sluit men aan bij een speeltafel en wordt er “ingedraaid”.

 

De stapels spellen draaien met de klok mee.

 

Vele handen maken licht werk en dat betekent, dat er vanaf 13.30u. aangepakt wordt: thee wordt gezet en de ruimte ingericht.

 

Bij de start legt men 50 eurocent op tafel voor de thee, die rond 15.00u. wordt geserveerd.

 

De speeltijd is van 14.00u. - 16.30u. Op middagen dat er om 16.30u. een aktiviteit is spelen we tot 16.00u.

 

De deelnemers voelen zich zeer betrokken en na het gezamenlijk opruimen blijven de meesten na afloop op vrijdag nog voor een babbel en een drankje, hetgeen ook een belangrijke reden was om met dit concept te starten.

 

Verdere informatie verkrijgt u via Huiskamerbridge NES: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hanteren op dit moment een wachtlijst!

 

Hartelijke groet,
presidium TAFEL HUISKAMERBRIDGE
Sebilla Rosbag, Sylvia Sa

Top