Op 10 augustus vond de jaarlijkse BBQ plaats, onder voortreffelijke weersomstandigheden.

Voor meer foto's, met dank aan de Voorzitter, klik hier op NES in BEELD.

 

DSC04811

 

 

Op 3 augustus 2018 vergaderde het Bestuur en meldt u het volgende:             
- in het bestuur is de portefeuille “communicatie” nog steeds vacant
- het Kulturhus is met zomervakantie van 16 juli tot 13 augustus 2018 en een NES-bestuurslid opent en sluit de door ons
  gehuurde ruimtes op dinsdag 17 juli en op iedere woensdag, donderdag en vrijdag gedurende die periode.
- de zomer BBQ is op 10 augustus 2018 vanaf 17:00 uur
- op 24 augustus 2018 zijn de vrijwilligers uitgenodigd voor een borrel
- de eerstkomende bestuursvergadering is op 7 september 2018
- de Tiemeborrel is er weer op 14 september a.s.
- het derde lustrum wordt gevierd op zaterdag 3 november 2018 in de Grote Kerk van Epe, de lustrumcommissie is doende
  de voorbereidingen af te ronden en zal begin september informatie verstrekken over het programma, de kosten
  en de aanmelding.

Verslag van onze Ontmoeting met .... en onze wedstrijd in AHAUS op 23 juli                 

Op 6 juli hadden we een geanimeerde Ontmoeting met....
Mark Woltering die sinds kort De LINKS VALLEY baan in Ermelo heeft geopend, was onze inleider. Heel bijzonder dat deze 9 holes baan in 2 richtingen gespeeld kan worden en daarmee dus eigenlijk een 18 holes baan is. De baan is omgeven door bomen maar op de baan zelf staan geen bomen. Er is veel hei, zand en gras en daarbij veel hoogteverschillen. We proberen daar volgend jaar één van onze wedstrijd te spelen; dat wordt echt een belevenis en voor alle golfers een uitdaging.

Op 23 juli hebben we in Ahaus Dld onze jaarlijkse Europacup wedstrijd gespeeld. Het was een zeer warme dag en na ca 4 ½ tot 5 uur spelen lonkte het terras. Het is een baan met veel hindernissen, verrassende waterpartijen en momenteel erg droog en plaatselijk dor. De scores waren mede ook door de warmte matig maar de stemming heeft er niet onder geleden. Bij de dames waren Gonnie van de Berg en Esther Spruijt resp. 1 en 2 en bij de heren Theo van den Heuvel en Gerard Bessels. Gusta Giezen en Jan Hoekstra wisten in één slag de bal het verste te slaan; zeker een eervolle vermelding waard. Datzelfde geldt voor de “neary”van Gusta Giezen en Eric van Hoorn, onze nieuwste lid. De beker ging naar de all-over winnaar van deze dag, Theo van den Heuvel. Na het royale 3-gangen diner, uiteraard met drank en veel water, waren we om ca 22.00 uur weer in Epe.
Op 3 september is onze volgende wedstrijd in HOOG-KEPPEL; wij zien er naar uit.
Namens het presidium van Tafel Golf

Bezoek aan Museum Stoomtram en Zuiderzeemuseum; 4 juli 2018

Voor deze trip hadden zich uiteindelijk 29 personen aangemeld, plus de drie leden van het Presidium van de Tafel.
Om 8.15 uur misten we nog een enkele deelnemer, waarop koortsachtige activiteit ontstond buiten de bus. Na telefoontjes en gemopper werd besloten om met een deelnemer minder te vertrekken. En toen zat die al in de bus.
Het was spannend, omdat we op tijd moesten aankomen voor het vertrek van de stoomtram naar Medemblik. Anders dan eerder gepland nam de chauffeur de route via Amsterdam, we kwamen ruimschoots op tijd aan.

20180704 10b

In twee gereserveerde tramstellen konden we onderweg van Hoorn naar Medemblik genieten van koffie en gebak. In Wognum hebben we het oude station bezocht, dat ons liet zien hoe het vrachtverkeer in de jaren ’20 was geregeld.

20180704 7aAangekomen in Medemblik hadden we een ruim uur de tijd om het stadje te bekijken voordat we moesten inschepen op het m.s. Friesland, een oude veerboot.
Na de broodmaaltijd konden we aan boord genieten van het onveranderde fraaie weer.

De boot zette ons rond half drie af in het Zuiderzeemuseum. Medewerkers in oude dracht demonstreerden oude ambachten, er werden tochtjes gemaakt met een punter en een flink aantal Nessers genoot op diverse terrasjes van verkoelende drankjes. Het museum laat zien hoe het leven er rond het IJsselmeer uitzag.
Originele huizen, waarin werd verteld over hoe de mensen leefden en uitoefening van oude ambachten, het was interessant.

20180704 23b

Na een laatste boottochtje vanaf het museum naar de parkeerplaats van de bus konden we weer richting Epe.

Het was een zeer geslaagde dag zonder problemen, iedereen had een zonnig humeur en de Tafel hoopt volgend jaar weer een trip te organiseren. Suggesties zijn altijd welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marianne Snoek, Voorzitter
Yvonne Beumer, Secretaris
Henk Geerling, Penningmeester

 

Voor meer foto's, klik hier voor NES in BEELD.

Top