Tafel Golf

Een bijzondere Tafel, een soort Buiten-Sociëteit die het merendeel van haar activiteiten buitenshuis organiseert.
De Tafel Golf beoogt leden van de NES die de golfsport beoefenen met elkaar in contact te brengen en gezamenlijk wedstrijden te spelen. 

Geschiedenis van de tafel golf

In 2006 werd op initiatief van Willem van der Vlugt en Lennie Tiessens de belangstelling voor een Tafel golf gesondeerd. Het bleek dat meer dan 25 leden geïnteresseerd waren. Een aantal dat inmiddels is verdubbeld. Op 7 juli 2006 werd de eerste wedstrijd, om de Willem van der Vlugtbokaal gespeeld bij de Veluwse Golf Club te Hoog Soeren. 

Selectie van wedstrijden

In de huidige routine is het zo dat er drie maal per jaar er op wisselende banen in Nederland wordt gespeeld. Tijdens deze dagen wordt niet alleen op een relaxte manier de golfsport beoefend maar ook wordt, na afloop in gemoedelijke sfeer, de inwendige mens niet vergeten.

Golfer

Golfvaardigheidsbewijs

Een NES-lid kan deelnemen mits hij/zij in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs.

ontmoeting met...

Evenals de andere Tafels organiseert de Tafel Golf voor alle leden van de NES eenmaal per jaar een ‘inloop’ in de Eper Gemeente Woning.

jaarprogramma

In de ledenvergadering, die meestal in november wordt gehouden, wordt het programma voor het nieuwe jaar gepresenteerd. Tevens wordt er besproken of er naast de drie speeldagen, in het najaar nog een extra speeldag op een golfbaan in de regio gespeeld kan worden. Dit gaat dan om een 9 holes wedstrijd.
De drie speeldagen voor 2023 zijn vastgesteld op: 15 mei, 10 juli en 28 augustus. De laatste datum, 25 september, is nog in onderhandeling. 15 mei hopen we te spelen op de golfbaan De Sallandse.
Naast onze eigen activiteiten staat er ook nog een jaarlijkse wedstrijd van de gezamenlijke Sociëteiten op het programma.

Op 24 februari ontvangen we een bijzondere gast: Jan Wilzing, oud Hoofdcommissaris van politie. Hij geeft ons een terugblik op zijn imposante carrière. Aanvang 16:00 uur, locatie Ds. Prinszaal.

Op 21 april is er de ontmoeting met de Tafel Golf. Jaap Burger geeft ons dan een inkijkje in de kosten van onderhoud van een golfbaan. Aanvang 16:30 uur, locatie Sociëteitskamer.

golf course

Presidium van de Tafel golf

At Zeilstra, voorzitter
Henk Tang, penningmeester
Henk van Wessel, wedstrijdleider

Scroll naar boven

De NES activiteiten zijn in juni beperkt opgestart. Kijk op de Agenda-pagina van deze site en lees de protocollen!

NES logo