Tafel Golf

Een bijzondere Tafel, een soort Buiten-Sociëteit die het merendeel van haar activiteiten buitenshuis organiseert.
De Tafel Golf beoogt leden van de NES die de golfsport beoefenen met elkaar in contact te brengen en gezamenlijk wedstrijden te spelen. 

Geschiedenis van de tafel golf

In 2006 werd op initiatief van Willem van der Vlugt en Lennie Tiessens de belangstelling voor een Tafel golf gesondeerd. Het bleek dat meer dan 25 leden geïnteresseerd waren. Een aantal dat inmiddels is verdubbeld. Op 7 juli 2006 werd de eerste wedstrijd, om de Willem van der Vlugtbokaal gespeeld bij de Veluwse Golf Club te Hoog Soeren. 

Selectie van wedstrijden

In de huidige routine is het zo dat er drie maal per jaar er op wisselende banen in Nederland wordt gespeeld. Tijdens deze dagen wordt niet alleen op een relaxte manier de golfsport beoefend maar ook wordt, na afloop in gemoedelijke sfeer, de inwendige mens niet vergeten.

Golfer

Golfvaardigheidsbewijs

Een NES-lid kan deelnemen mits hij/zij in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs.

ontmoeting met...

Evenals de andere Tafels organiseert de Tafel Golf voor alle leden van de NES eenmaal per jaar een ‘inloop’ in de Eper Gemeente Woning.

jaarprogramma

In de ledenvergadering, die meestal in november wordt gehouden, wordt het programma voor het nieuwe jaar gepresenteerd. Tevens wordt er besproken of er naast de drie speeldagen, in het najaar nog een extra speeldag op een golfbaan in de regio gespeeld kan worden. Dit gaat dan om een 9 holes wedstrijd.
De drie speeldagen voor 2022 zijn vastgesteld op: 23 mei, 11 juli en 12 september. De laatste datum, 12 september is nog in onderhandeling. 23 mei hopen we te spelen op de golfbaan Engelenburg te Brummen en 11 juli willen we naar de golfbaan De Twentsche, Ambt Delden.
Naast onze eigen activiteiten staat er ook nog een jaarlijkse wedstrijd van de gezamenlijke Sociëteiten op het programma.

golf course

Presidium van de Tafel golf

At Zeilstra, voorzitter
Henk Tang, penningmeester
Henk van Wessel, wedstrijdleider

Scroll naar top

De NES activiteiten zijn in juni beperkt opgestart. Kijk op de Agenda-pagina van deze site en lees de protocollen!

NES logo