Doelstelling Tafel Economie


Economie is de wetenschap die zich bezig houdt met het bestuderen van de mens in zijn streven naar welvaart in hun oorzakelijk verband. Dagelijks zijn wij betrokken bij tal van economische processen, omdat in bijna al onze handelingen een economisch aspect aanwezig is. Men onderscheidt theoretische en praktische economie. Wij zullen ons met dit laatste bezig gaan houden.
Aan de orde kunnen komen: lokale, nationale en internationale aspecten van de economische vraagstukken, alsmede ontwikkelingen op de financiële beurzen. Inleidingen van gastsprekers, discussies en bedrijfsbezoeken behoren tot de belangrijkste activiteiten van de Tafel Economie.
Bijeenkomsten van de Tafel Economie vinden in de regel plaats op de donderdagavond aanvang 20:00 uur, inloop: 19.30 uur
Daarnaast worden bedrijfsbezoeken afgelegd, om bedrijven in onze regio beter te leren kennen.

 

 

Samenstelling Presidium Tafel Economie.
Hans Tromp (vz), tel. 038-3759532, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Teuny Kok-Schot, Riet Alderkamp, Jan Ooms en het nieuw aangetreden presidium lid Rien van de Stege, t.z.t. opvolger van Teuny Kok-Schot.

 

 

Overzicht Bijeenkomsten Tafel Economie in 2018:
Voor het komend jaar zijn er 3 lezingen, 2 bedrijfsbezoeken en is de Ontmoeting met de Tafel Economie gepland.

Wat dit jaar al is geweest:
Donderdag 11 januari is de heer Frits Smit begonnen met een lezing over Vitale Vakantieparken op de Veluwe. Hij is daar de voorzitter van. De belangrijkste uitdaging die de vakantieparken op de Veluwe momenteel hebben is het aantrekkelijk blijven voor de toerist. Een groot percentage parken hebben een kwaliteitsimpuls nodig om zich toekomstig bestendig te kunnen ontwikkelen. Dhr. Smit schetste welke problematiek daarbij speelt en wat de economische effecten van de toeristenindustrie op onze omgeving zijn. Voor een aandachtig publiek werd de werkwijze van het Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken verduidelijkt en toegelicht welk type vakantieparken het meest voor een vernieuwende aanpak in aanmerking komen.

 

Verder zijn nu definitief de volgende bijeenkomsten geregeld.

 

Donderdag 12 april. We gaan dan naar het eerder geplande bezoek aan Life & Mobility in Doetinchem.
Life & Mobility zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren. Het bedrijf stemt haar producten nauwkeurig af op de specifieke wensen van de klant. Het bedrijf heeft daartoe haar bedrijfsprocessen, de cultuur in het bedrijf en de bijdrage van de werknemers zo flexibel mogelijk ingevuld.

Donderdag 14 juni. Is een lezing gepland. De precieze invulling moet nog met de inleider worden besproken.

Donderdag 20 september geeft de heer Paul Postma een inleiding over de vele aspecten van marketing.
De heer Postma is een toonaangevende persoon in Nederland binnen zijn vakgebied.

Vrijdag 5 oktober vanaf 16:30. Ontmoeting met de Tafel Economie.

En in de maand november is er een (principe) afspraak met een bedrijf, waarbij de focus op de ontwikkelingen van duurzame energie ligt.

 

Het Presidium van de Tafel Economie

Top