Doelstelling Tafel Economie


Economie is de wetenschap die zich bezig houdt met het bestuderen van de mens in zijn streven naar welvaart in hun oorzakelijk verband. Dagelijks zijn wij betrokken bij tal van economische processen, omdat in bijna al onze handelingen een economisch aspect aanwezig is. Men onderscheidt theoretische en praktische economie. Wij zullen ons met dit laatste bezig gaan houden.
Aan de orde kunnen komen: lokale, nationale en internationale aspecten van de economische vraagstukken, alsmede ontwikkelingen op de financiële beurzen. Inleidingen van gastsprekers, discussies en bedrijfsbezoeken behoren tot de belangrijkste activiteiten van de Tafel Economie.
Bijeenkomsten van de Tafel Economie vinden in de regel plaats op de donderdagavond aanvang 20:00 uur, inloop: 19.30 uur
Daarnaast worden bedrijfsbezoeken afgelegd, om bedrijven in onze regio beter te leren kennen.

 

Samenstelling Presidium Tafel Economie.
Hans Tromp (vz), tel 038-3759532, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Teuny Kok-Schot, Riet Alderkamp
en Jan Ooms

 

Overzicht Bijeenkomsten Tafel Economie in 2017:
Voor het jaar 2017 hebben wij vier voordrachten en één bedrijfsbezoek in ons programma opgenomen. In de oktoberbijeenkomst hebben we een korte voordracht, gevolgd door de jaarlijkse ‘ontmoeting met......... de Tafel Economie

 

Wat dit jaar al is geweest:
Donderdag 12 januari. Lezing
De heer Bernardo Eenkhoorn MSC van de Breman Installatiegroep uit Genemuiden sprak over:
Hoe een familiebedrijf gestart in 1925 zijn bedrijfsfilosofie heeft omgevormd naar een unieke samenwerking en verantwoordelijkheden tussen de medewerkers en de aandeelhouders.

Vrijdag 31 maart. Lezing
De bekende journalist/opiniemaker Syp Wynia heeft met ons (in de Jumbozaal vanwege de grote opkomst) niet alleen de uitslag van de verkiezing voor de Tweede Kamer besproken, maar ook zijn licht laten schijnen over de ontwikkelingen in de Verenigde Staten met president Donald Trump en de komende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland.

Donderdag 15 juni. Lezing
De heer Chris Westra, een autoriteit op het gebied van windenergie, heeft een zeer interessante presentatie gehouden over de mogelijkheden en de ontwikkelingen van de windenergie met de nadruk op de windparken op zee. Het recent geopende grootste windmolenpark (Gemini) in Nederland kwam daarbij ook aan de orde. Hij heeft de aanwezigen overtuigd dat windenergie de toekomst is!

Donderdag 21september. Lezing
Mevrouw Tara Janssen van de RABO bank gaf een inleiding geven op de actuele ontwikkeling circulaire economie. De circulaire economie gaat verder dan duurzaam ondernemen en zal invloed hebben op de samenleving en voor bedrijven een ander manier van denken vragen. Dit alles met het doel de aarde leefbaar te houden voor de volgende generaties.

Vrijdag 13 oktober. Ontmoeting
‘Ontmoeting met ..... de Tafel Economie' een inloop voor alle leden.
Bas Kroese van Wijnkoperij Kroese heeft een toelichting gegeven over het ontstaan en de werkwijze van zijn bedrijf en ons te laten proeven van de producten die hij verkoopt.

 

De laatste activiteit van de Tafel Economie in 2017:

Donderdag 30 nov. Bedrijfsbezoek
Met de bus naar Scherpenzeel naar het bedrijf Interface. Het bedrijf past de circulaire economie toe in zijn productieproces. Dit bedrijfsbezoek sluit mooi aan bij de lezing van 21 sept.
Het bedrijfsbezoek Life & Mobility naar Doetinchem is verschoven naar 2018.

Het Presidium van de Tafel Economie

Top