Een bijzondere ‘Tafel’, een soort “Buiten-Sociëteit” die het merendeel van haar activiteiten buitenshuis organiseert.

DeTafel golf heeft zich tot doel gesteld om leden van de NES, die de golfsport beoefenen met elkaar in contact te brengen en gezamenlijk wedstrijden te spelen.

In 2006 werd op initiatief van Willem van der Vlugt en Lennie Tiessens de belangstelling voor een “Tafel golf” gesondeerd en het bleek dat meer dan 25 leden geïnteresseerd waren, een aantal, dat inmiddels is verdubbeld.

Op 7 juli 2006 werd de eerste wedstrijd, om de “Willem van der Vlugtbokaal” gespeeld bij de “Veluwse Golf Club” te Hoog Soeren.

Tijdens de jaarvergadering in november worden door de aanwezige leden de banen voor het komende seizoen gekozen.

Twee maal per jaar wordt op wisselende banen in Nederland en eenmaal wordt er over de grens gespeeld.

Tijdens deze dagen wordt niet alleen op een relaxte manier de golfsport beoefend maar ook wordt, na afloop in gemoedelijke sfeer, de inwendige mens niet vergeten.

Een NES-lid kan deelnemen mits hij/zij in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs.

Gegeven het aantal inschrijvingen bij de wedstrijden kan van een goed georganiseerde en soepel lopende “Tafel” worden gesproken.

Evenals de andere “ Tafels” organiseert de Tafel golf voor alle leden van de NES eenmaal per jaar een “inloop” in de Eper Gemeente Woning.

 

Op 16 november is in goed overleg met onze leden het programma voor volgend jaar vastgesteld. Er is besloten te gaan spelen op de volgende golfbanen: op 14 mei Lauswolt in Beetserzwaag; op 23 juli in Ahaus (Dld Europacup) en op 3 sept. De Keppelse in Hoog-Keppel. Bij de eerst en de derde wedstrijd spelen we om de Willem van der Vlugt bokaal.

 

Verslag 14 mei LAUSWOLT:

Op 14 mei waren wij te gast op de baan van LAUSWOLT in Beetserzwaag. Na de pech vorig jaar, toen deze baan blank stond op de dag dat daar ook zouden spelen, was het nu een perfecte dag. De natuur stond in volle bloei, de zon was de gehele dag volop aanwezig, de baan lag er goed verzorgd bij en .... we hadden een zeer geanimeerde groep van 25 deelnemers; daarbij 5 nieuwe leden die voor het eerst mee deden. Nieuw bloed doet altijd goed! Wij hebben allemaal enorm genoten van de wedstrijd maar zeker ook daarna van de aspergemaaltijd op het terras.
Bij de dames was Ineke van ’t Kruijs de beste en de allover winnaar van de dag was opnieuw Henk van Wessel. Hij mocht de W. v.d. Vlugtbeker weer mee naar huis nemen. In opperbeste stemming ging iedereen rond 20.30 uur weer naar huis.

 

Verslag 3 september Hoog-Keppel:

Op 3 september waren we te gast op de golfbaan in Hoog-Keppel met een record aantal deelnemers van 27. We  hadden opnieuw prachtig golfweer en we konden ons uitleven op deze baan. Het was een dag voor de duurlopers: lange afstanden tussen de holes. De baan lag er prima bij. Jammer voor sommigen dat er zoveel lastige bunkers in de baan waren; dus toch blijven oefenen!

20180903 GOLF 193649 50percVol enthousiasme werd er gestreden om de Willem van der Vlugt-bokaal. Henk van Wessel slaagde er niet in om deze voor de derde keer te veroveren. Gonnie van de Berg was hem de baas dit keer; zij werd de overall-winnaar van deze golfdag. Henk Timmer was de beste bij de mannen. Eervolle 2e bij de dames werd Annie van Norel en bij de heren toch weer Henk van Wessel. Janneke Goldberg en Klaas Huisman wisten de “neary” te winnen. De langste afstand  in één slag, de “longest “ werd  door Liesbeth Hoekstra en At Zeilstra gewonnen. 

 

Na 5 uur spelen was het tijd voor hole 19: de drank en de hapjes en om 19.00 uur ons gezamenlijke diner; een heel gezellig samenzijn. Als verrassing ontving iedereen  een voucher van De Keppelse om tegen gereduceerd tarief daar nog eens terug te komen; een mooi gebaar. Voldaan ging iedereen om ca 21.00 uur weer huiswaarts.

Op 4 okt. staat de wedstrijd van de Nederlands Sociëteiten nog op het programma op de baan in Dordrecht. Daar zullen we zeker aan deelnemen met een kleine delegatie van onze Tafel en trachten de CNS-beker weer naar Epe terug te brengen.

 

We zien er naar uit elkaar weer op de golfbaan te treffen met onze NES-vriendinnen en –vrienden en zo als altijd sportieve en gezellige dagen te hebben.

Golfers onder ons: daar moet je bij zijn!
Presidium Tafel Golf:
Theo van den Heuvel, (vz); Fokko Andringa en Henk Timmer

 

mailcontact adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Top